PRESSMEDDELANDE 2016-03-23

Sista veckan i april blir det folkfest för IT-intresserade i Växjö och Kalmar. Då genomförs Digitala veckan med ett fullspäckat program som bland annat bjuder på lokala föreläsare, hackathon, e-sportevent, LAN och en serie mässor, konferenser och öppna hus.

Två månader innan start är föreläsningssalarna fulltecknade med föredrag. Av IEC:s drygt 200 medlemsorganisationer deltar många med egna föreläsningar inom sina expertisområden.

Björn Lundsten, projektledare i Kronobergs län

Björn Lundsten, projektledare i Kronobergs län

– Det här är första gången vi anordnar digitala veckan och gensvaret från företag och föreläsare har varit fantastiskt. Jag kunde inte ens föreställa mig att vi skulle ha möjlighet att erbjuda ett så brett program här i sydöstra Småland, säger Björn Lundsten på IEC och projektledare för Digitala veckan i Kronoberg län.

­Något för alla – inträdet är fritt

Förutom eventen för såväl företagare som privatperson, gammal som ung, bjuder Digitala veckan även på en mängd föreläsningar, utställningar och konferenser om ämnen som spänner mellan allt från affärsutveckling och immaterialrätt till programmering för barn och ungdomar, e-sportturneringar och digital musik. Allt med fritt inträde och full tillgång för alla som vill komma.

Digitala veckan är något helt nytt, men ändå inte helt oprövat. IEC har tidigare arrangerat endagsmässor två år i rad i Växjö, men nu utökas arrangemanget rejält. Jämfört med tidigare år tillkommer en mängd olika event som dessutom pågår på många olika ställen, både i Kronobergs och Kalmar län.

Roland Karlsson, projektledare i Kalmar län

Roland Karlsson, projektledare i Kalmar län

– Vi har en väldigt starkt digital närvaro i både Kalmar och Växjö och det är kul att vi kan visa upp det här tillsammans. Något som vi tittar på just nu är om vi kan webbsända arrangemangen så att de går att se oavsett var man befinner sig, säger Roland Karlsson på IEC och projektledare för Digitala veckan i Kalmar län.

Målet med Digitala veckan är att besökarna ska få med sig en portion ny kunskap, nya kontakter – kanske till en ny arbetsgivare och dessutom ha roligt under tiden. För utställarnas och företagens del handlar det om bli bättre rustade att klara den digitala omställning som är avgörande för Linnéregionens konkurrenskraft.

De erbjuder nya jobb

I Linnéregionen finns i dag 1 500 företag som sysselsätter drygt 13 000 medarbetare och tillsammans omsätter cirka 40 miljarder kronor, enligt en undersökning som IEC genomfört tillsammans med Linnéuniversitetet.

Lars Hornborg, projektledare för IEC

Lars Hornborg, projektledare för IEC

– Dessa företag växer så det knakar och många av dem söker med ljus och lykta efter fler att anställa. Det är en viktig anledning till att vi arrangerar Digitala veckan – att sammanföra företagen med IT-intresserade besökare och studenter på Linnéuniversitetet, säger Lars Hornborg, projektledare för IEC.

IEC är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, det offentliga och Linnéuniversitetet med mål att stärka och göra Linnéregionen till en mer attraktiv region att arbeta, forska, studera och driva företag i.

Digitala veckan pågår mellan den 25 april och den 1 maj. Se mer på http://digitalaveckan.se/

För mer information, kontakta

Björn Lundsten, projektledare i Kronobergs län, tel 070-7361577, bjorn.lundsten@iec2020.se
Roland Karlsson, projektledare i Kalmar län, tel, 072-223 92 25, roland.karlsson@iec2020.se
Lars Hornborg, projektledare för IEC, 070-585 70 46, lars.hornborg@iec2020.se
Petter Hammarbäck, kommunikatör på IEC, 070-675 21 57, petter.hammarback@iec2020.se

Högupplösta porträttbilder på talespersoner finns att hämta på: http://digitalaveckan.se/press/