2017-05-11

Just nu är det gott om lediga jobb inom IT och teknik i Växjö-regionen och det är något som ser ut att fortsätta under överskådlig tid. Regionens IT-företag kommer att behöva anställa åtminstone 1 000 personer de närmaste åren och därför hjälper nu Växjö kommuns näringslivskontor till med att locka människor att flytta till Växjö.

Thomas Karlsson, näringslivschef, Växjö kommun.

Thomas Karlsson, näringslivschef, Växjö kommun.

– Det finns företag som har ett akut behov och som skulle kunna anställa 20 personer idag. Vi måste hjälpas åt så att företagen kan växa i den takt de behöver, säger näringslivschef Thomas Karlsson.

I Näringslivskontorets senaste utskick till intresserade kronobergare och andra som talat om att de kan tänka sig att flytta till Växjö om rätt jobb och förutsättningar dyker upp, listas de tio senaste där bland annat systemutvecklare, teknisk support, integrationskonsulter, utvecklare, applikationskonsulter, webbdesigner, frontend-utvecklare och systemtekniker efterlyses.

Vill du ha koll på vilka jobb som annonseras ut, eller kanske själv vara med och efterlysa nya medarbetare?

Här på jobbivaxjo.se hittar du mer info och kan teckna dig för en egen prenumeration.

Fotnot: I rapporten Svenska Nav bedömer Västsvenska Handelskammaren utvecklingskraften i Sveriges 75 arbetsmarknadsregioner. Bara de tre storstadsregionerna har högre tillväxt än Växjö.