2017-03-02

Den 6 mars sker något exceptionellt i rum D0070V på Linnéuniversitetet. Då hålls ett mycket speciellt seminarium kallat ”What can business learn from a physics professor?” av och med professor Colin Carlile.

Professor Colin Carlile har en gedigen meritlista bakom sig och har även erhållit Kungliga Nordstjärneorden för sina insatser i forskningens tjänst och sina insatser för uppbyggnaden av den sameuropeiska forskningsanläggningen ESS.

ESS, eller European Spallation Source, är en partikelaccelerator som för närvarande byggs i Lund och som gör det möjligt att forska inom en rad vetenskaper som materialvetenskap, strukturkemi, biologi och geofysik. Anläggningen är en så kallad neutronkälla där kaskader av neutroner framkallas genom spallation, det vill säga processen då en tungmetalls atomkärnor blir instabila och avger neutroner efter att ha bombarderats med protoner.

Så varmt välkommen att höra svaren på frågan vad företag kan lära sig av en fysikprofessor!

När: måndag den 6 mars kl 10:30 – 11:30

Var: Föreläsningssal D0070V i Hus D på Linnéuniversitetet i Växjö

Webbsändning: Har du inte möjlighet att delta på plats kan du delta på distans via då föreläsningen även webbasänds. Här kan du ansluta som gäst.