IKEA drar nu igång ett nytt initiativ för att främja samarbete med och stödja nya företag och entreprenörer – IKEA Bootcamp. Tanken är att samarbeta med nya entreprenörer och låta dem ta del av IKEA:s resurser för att utveckla nya smarta lösningar. Målet är att entreprenörerna ska kunna bli underleverantörer till IKEA.

Därför bjuder nu IKEA in företag och entreprenörer som vill vara med och utveckla framtidens smarta lösningar. IKEA ställer upp med utvecklingshjälp, testlabb och all tillgänglig experthjälp inom IKEA:s kunnande. IKEA hjälper även till med finansiering, arbetsplats och boende inom ramen för programmet. Och det utan några krav på delägarskap i vare sig företag eller lösningar.

Ingemar Rask, affärsarkitekt på IKEA IT i Älmhult.

– Vi söker samarbeten och har som målsättning att bli en stor och pålitlig kund till dessa entreprenöriella företag. För IKEA:s del handlar det om att få hjälp med att lösa våra världsproblem i IKEA:s anda – lösningar för det stora flertalet till kostnader som alla har råd med och produkter och tjänster som har en positiv påverkan på miljö, människa och samhälle, säger Ingemar Rask, affärsarkitekt på IKEA IT i Älmhult.

Ansökan om att vara med är öppen nu och du har fram till den 6 augusti på dig. Den 21-22 augusti görs urvalet och den 18 september startar IKEA Bootcamp för de utvalda.

Vad: Ansök om att få bli en av IKEA:s utvalda Bootcamp-deltagare
När: Ansök före 6 augusti
Mer info: IKEA Bootcamp