PRESSMEDDELANDE

2017-03-30

Stora IT-kompetenspriset 2017 tilldelas Visma Spcs som visat på ett genuint intresse och ansvarstagande för kompetensfrågor såväl internt som externt.

– Syftet med priset är att utse en arbetsgivare som arbetat strategiskt och engagerat med kompetensutveckling av egen personal och samverkat med utbildningsanordnare/studerande kopplat till IT-relaterade utbildningar för att säkra den framtida kompetensförsörjningen på ett föredömligt sätt, förklarar Diana Unander Nordle som är projektledare för forskning och utbildning på IEC.

Därför vann Visma Spcs

Enligt juryns motivering har Visma Spcs visat på ett genuint intresse och ansvarstagande för kompetensfrågorna såväl internt som externt. Med en välgrundad samverkan med utbildningar på alla utbildningsnivåer från gymnasium till universitet.

Externt tar det sig uttryck i ett starkt engagemang i utbildningarna och i att möta och lära känna studenterna både direkt kopplat till studierna och under mer sociala former. Visma Spcs har under det gångna året stärkt sin samverkan med gymnasiet.

–Vi är oerhört glada och stolta över att få ha pokalen hos oss. Att jobba aktivt med att stärka IT-kompetensen är viktigare än någonsin och vi kommer definitivt att göra ännu mer framöver, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

Tio finalister

Vinnaren korades bland tio finalister som in sin tur nominerats bland ett 40-tal företag som rekommenderats av olika utbildningssamordnare i regionen. De tio företagen som utmärkte sig är, förutom Visma Spcs: Beanloop, Bluegarden, Infomaker, IST, Meridium, Play’n GO, Sigma IT Consulting, Softwerk och Växjö kommuns IT-enhet.

Film och bildmaterial

Prisutdelningen där Växjö kommunstyrelses ordförande Anna Tenje, utser vinnaren kan ses här:
http://digitalaveckan.se/dv-2017/utdelning-av-stora-it-kompetenspriset/


Vinnarna av Stora IT-kompetenspriset 2017 är Visma Spcs. Priset delades ut avAnna Tenje, kommunalråd i Växjö, och togs emot av Sanna Lindkvist och Peter Härder från Visma Spcs vid en ceremoni på Räppe företagscenter i Växjö.

Fler högupplösta bilder för tryck finns även att hämta här:
http://digitalaveckan.se/press/

Mer om Visma Spcs på http://vismaspcs.se

Mer om Stora IT-kompetenspriset

Stora IT-kompetenspriset delas ut till det företag eller den organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling på ett positivt sätt. Se mer på:
https://iec2020.frejfaxe.se/stora-it-kompetenspriset/

För mer information, kontakta
Diana Unander Nordle, projektledare för forskning och utbildning, 073-0577064, diana.unandernordle@iec2020.se
Petter Hammarbäck, kommunikatör, 070-675 21 57, petter.hammarback@iec2020.se

Om IEC

IEC är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, det offentliga och Linnéuniversitetet med mål att stärka och göra Linnéregionen till en mer attraktiv region att arbeta, forska, studera och driva företag i. Mer om IEC på https://iec2020.frejfaxe.se/

Stora IT-kompetenspriset är en del av Digitala veckan som pågår mellan den 27 mars och den 4 april. Se mer på http://digitalaveckan.se/